דוד וקשטיין וצדוק בן דוד במוזיאון תל אביב
תערוכות

דוד וקשטיין וצדוק בן דוד פותחים את עונת הקיץ במוזיאון תל אביב

ב-18 ליוני פתח מוזיאון תל אביב את תחילת עונת הקיץ וקץ עונת הקורונה; בסערה לא קטנה. בסערה המונית; בשתי תערוכות "עממיות" "לכל המשפחה" או אם תרצו, "להמונים".
במיצב ענק ומרשים מאד כרגיל, של צדוק בן דוד [אוצרות: מירה לפידות , טל לניר] שבו מוצגות 6,000 [ששת אלפים] דמויות אנושיות שאותן צילם בן דוד במסעותיו בעולם; צילם אנשים שונים, במקומות שונים, במצבים שונים.

צדוק בן דוד במוזיאון תל אביב


הרבה אלפי צילומים שמתוכם עיבד 6,000 דמויות בטכניקה של צריבה על לוח מתכת דק וחיתוכם לידי פיסלונים דו-מימדיים רובם קטנים ודקים.
המיצב מוצב במרכזו של האולם הגדול בגלריה ע״ש אלשטיין; באולם רחב ידיים שבו פזורים 6,000 דמוית קטנהו [להערכתי בגובה של לא יותר מ-15-10 ס"מ כאשר חלק מהדמויות גדולות יותר, כ-40-60 ס"מ. הרבה דימויים קטנים של אנשים לרגלינו ואנחנו מרגישים [אני לפחות] מה שהאדון גוליבר חווה בארץ הגמדים. כל הדמיות חמודות ומאד ריאליסטיות.
אין ספק שזאת תהיה תערוכה צפופה, פופולרית ומשמחת את כל המשפחה.
התערוכה של של דוד וקשטיין [אוצרת: רותי דירקטור] היא במוצהר להמונים, לכולם; היא קריאה לקהל הרחב לבוא להגיע, להיות יחד, לעבוד יחד; לעבוד כתף אל כתף והיא גם נקראת כך: "תערוכה רבת משתתפים".

דוד וקשטיין במוזיאון תל אביב
וקשטיין שהפך את הוראת האמנות, אחרי סיום לימודיו בבצלאל, לשפה אמנותית [ארס-פואטיקה-אמנותית] ולמעשה. בפועל עבד עם בני נוער וסטודנטים לאמנות; ולמעשה התערוכה הזאת היא בעצם קריאה לעבודת צוות; כל העם צוות. כולם מוזמנים לסדנה ליצירה קולקטיבית כאשר האמן מנסה להשיל את האגו של עצמו וזה לא קל; ממש לא קל. לא כולנו היינו רוצים בסתר ליבנו שה"מתן בסתר שלנו" יתגלה במקרה..?
בתערוכה מוצגות עבודות פסיפס המורכבות משני מוטיבים מרכזיים: מוטיב קישוטי שמקורו באריח תורכי מהמאה ה־16 [יפה להפליא], ושמות פרטיים של אלו שעובדים איתו: ילדים, נערים וסטודנטים לאמנות, גם הם בפסיפס על קיר גדול ומשותף;זוהי הצהרת וחתימת האמן שמצהיר חד משמעית: "זה לא אני, זה אנחנו".
וזאת הגדולה האמיתית של היצירה הזאת, התערוכה הזאת, העבודה [הקולקטיבית] הזאת. או אם לצטט את דוד וקשטיין: "אחרי החוויות של שנה עם הבידוד והבדידות; הביחד והשיתוף הפכו לצורך וכח מניע, והפסיפס נותן יצירת ביחד סביב שולחן עבודה בשיתוף; הפסיפס הוא חיבור של חלקים"
ואני אומר: "סחטיין וקשטיין, ריספקט".

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *